Pstrąg górski Krupówki
Chcesz spróbować najlepszego pstrąga górskiego w Zakopanem? Odwiedź Schronisko Krupówki. Pstrąg to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych ryb, którą można zjeść w górach. Bogata w białko, kwasy omega-3 i witaminy to świetna alternatywa nie tylko dla osób, które nie jedzą mięsa.
Schronisko Krupówki serwuje pstrąga z jedynej w Polsce górskiej hodowli ryb łososiowatych ( 1002 m n.p.m. ) usytuowanej na źródłach Dunajca. Dzięki tej lokalizacji ryby mają wyjątkowy smak i jakość.
Czy wiesz, że pstrąg górski to rodzaj pstrąga potokowego, który żyje w czystych i zimnych wodach. To ryba, która jest bardzo wrażliwy na zmiany środowiska i zanieczyszczenie wody, dlatego jest uważana za wskaźnik jej jakości.
Hodowla, z której pochodzą ryby podawane gościom w Schronisku Krupówki znajduje się na 1002 m n.p.m. w przepięknej okolicy w Zakopanem. Pstrągi z tego miejsca hodowane są w warunkach zbliżonych do naturalnych, stąd ich wyjątkowy i niepowtarzalny smak.
Pstrąg górski to ryba, która od wieków była ceniona przez mieszkańców gór i turystów. Nic dziwnego, że tak chętnie zamawiana jest przez klientów w restauracjach w Zakopanem. Kucharze zazwyczaj przyrządzają pstrąga górskiego na maśle z dodatkiem czosnku, soli i pieprzu.
Smażony pstrąg w Schronisku Krupówki ma chrupiącą skórkę i soczyste oraz delikatne mięso. To prawdziwy rarytas dla miłośników ryb.
Jeśli zatem pstrąg górski to oczywiście w Schronisku. Nasze bistro to idealne miejsce na smaczny obiad lub przepyszną kolację.